Sortowanie
Źródło opisu
Katalog online
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Suchy Las
(4)
Autor
Barcikowska Maria
(1)
Chojnacki Jan
(1)
Galus Krzysztof
(1)
Klupińska Grażyna
(1)
Kwolk Andrzej
(1)
KwolkAndrzej
(1)
Reinhard Tonia
(1)
Width Mary
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Medycyna
(2)
Dietetyka
(1)
Geriatria
(1)
Żywienie
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Geriatria : wybrane zagadnienia / red. Krzysztof Galus. - Wrocław : Elsevier Urban & Partner, 2010. - X, 292 s. : fot., rys., schem., tab. ; 24 cm.
Geriatria obejmuje wszystkie dziedziny medycyny mające udział w rozpoznawaniu, leczeniu i zapobieganiu chorobom u osób w wieku podeszłym. Są to działania trudne, wymagające uwzględnienia oddziaływania procesów starzenia się, zmian osobowości i zdolności poznawczych, przebytych i współistniejących chorób oraz ich odmiennego przebiegu i leczenia. Autorami niniejszej publikacji są wybitni specjaliści, którzy przedstawili najnowszą wiedzę, popartą własnym doświadczeniem, w przystępny i zwięzły sposób. Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla lekarzy chorób wewnętrznych, lekarzy rodzinnych i studentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Dietetyka kliniczna" to wypełniony aktualną wiedzą zwięzły, kieszonkowy przewodnik, który dietetycy moga wykorzystywać w swojej codziennej praktyce. Książka może być również przydatna studentom medycyny zainteresowanym tematem odżywiania oraz lekarzom pracującym w szpitalu czy domach opieki. Praktyczny, przejrzysty układ książki i niewielki format to atuty, które zachęcają do regularnego korzystania z podręcznika. W pierwszej części omówiono sposób oceny zapotrzebowania u różnych osób na różnych etapach życia (np. u kobiet w ciąży, osób starszych, dzieci) oraz u specyficznych pacjentów np. po amputacjach czy urazach rdzenia kręgowego. Część druga opisuje zagadnienie odżywiania w licznych schorzeniach, jak : choroby nowotworowe, choroby układu sercowo-naczyniowego, cukrzyca, choroby przewodu pokarmowego, wątroby, trzustki, nerek i układu oddechowego. Wszystkie rozdziały dotyczące grupy schorzeń mają jednolity format, a w obrębie każdego z nich opisano zwięźle przebieg choroby, leczenie, rodzaj interwencji dietetycznej, a także omówiono zagadnienia edukacji pacjenta. W ramach rozdziału przewidziano także miejsca na notatki użytkownika. Na końcu książki znajdują się przydatne dodatki na temat interakcji żywności z lekami i interpretacji badań laboratoryjnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej